Kompetenca | Tečajevi
12770
page,page-id-12770,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.7.4,vc_responsive
 

Tečajevi

teh

Tehničar za informatičku podršku  (ICT Technician)

U fokusu nastavnog programa Tehničar za informatičku podršku stolna su i prijenosna računala, dok se tijekom tečaja spominju i mobilni elektronički uređaji, poput tableta i pametnih telefona.

U sklopu ovog nastavnog programa polaznici stječu specijalističke vještine potrebne za instaliranje, održavanje, osiguranje i popravak računala (stolna i prijenosna), pisača (lokalni i mrežni), operativnih sustava (Windows 7, Vista i XP) i mobilnih uređaja (Android i iOS). Tijekom 140 nastavnih sati, polaznici usvajaju gradivo kroz predavanja, multimedijalne i interaktivne sadržaje te laboratorijske vježbe koje čine okosnicu programa.

Završetkom programa polaznici su spremni za polaganje CompTIA A+ certifikacijskih ispita kojima se potvrđuje da je kandidat kvalificirani tehničar za instaliranje, nadogradnju i popravak  hardvera i softvera.

U svijetu informacijskih tehnologija, certifikati CompTIA priznati su kao jedan od najboljih načina za početak rada na polju IT-a i podloga za uspješnu karijeru.

Prijave su završene

Specijalist za računalne mreže (Network Specialist)

Nudeći sveobuhvatan pregled umrežavanja, program Specijalist za računalne mreže ističe vještine u dizajniranju računalnih mreža.

Namijenjen polaznicima koji žele usvojiti rješavanje složenih problema i usavršiti analitičke vještine uobičajeno povezane s programima inženjeringa, matematike ili znanosti, program predstavlja kompletnu pripremu za CCNA Routing & Switching certifikaciju.

Kroz jasne i primijenjene ciljeve kako instalirati, upravljati i održavati mreže, svrha programa je razviti vještine u implementaciji i održavanju računalnih mreža. Jednako tako, program pomaže polaznicima da se pripreme za kontinuiranu edukaciju i profesionalnu karijeru u IT području.

Program pokriva i ključne teme potrebne za postavljanje temelja znanja o računalnim mrežama, poput mrežnih modela (TCP/IP i ISO/OSI), mrežne matematike, osnovne konfiguracije usmjernika i preklopnika, konfiguracija usmjerničkih protokola, konfiguracija mrežnih protokola i sl.

rac