Kompetenca | O projektu
12768
page,page-id-12768,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.7.4,vc_responsive
 

O projektu

ipa_2014_04_16-9331

Ulazna vrata u ICT svijet

Projekt „Development of the inter-county e-learning system for adult education / Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih“ Tehničkog veleučilišta u Zagrebu uspješno je prijavljen na natječaj „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih“, objavljen u sklopu operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

 

Ukupna vrijednost projekta je 206.826,96 EUR-a, od čega sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda  iznosi 147.074,65 EUR-a. Projekt se provodi  tijekom 12 mjeseci, zaključno s 18.10.2014. godine, na području Zagreba, Siska i Zadra.

 

Osim  Pomorske škole Zadar, partner na projektu je i Tehnička škola Sisak, a provedbu projekta podupire u suradničkom statusu i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni uredi Zadar, Sisak i Kutina.

 

Opći cilj projekta je ojačati sektor obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada. Svrha projekta je stvaranje preduvjeta za razvoj kapaciteta uključenih ustanova: Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Pomorske škole Zadar i Tehničke škole Sisak za e-učenje. Projektom se želi proširiti znanje i kompetencije nastavnog osoblja i uvesti suvremeni način učenja na daljinu putem kojeg se i odrasle osobe izvan velikih urbanih područja mogu educirati i steći nove kompetencije potrebne i tražene na tržištu rada ne napuštajući svoje prebivalište. Projekt će omogućiti udaljeni pristup do razvijenih edukativnih poslije srednjoškolskih i prilagođenih programa obrazovanja za usavršavanje odraslih nezaposlenih osoba za deficitarna zanimanja u Sisačko-moslavačkoj  i Zadarskoj županiji, što će pridonijeti povećanju njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Tijekom projekta uključene ustanove razvit će potrebnu infrastrukturu za provođenje e-učenja: didaktičke alate, oblikovane i prilagođene programe te ljudske resurse. Programi i alati će se razvijati unutar Centra za cjeloživotno obrazovanje Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pod krovnim nazivom „Kompetenca: mreža izvrsnosti“, a u partnerskim gradovima Sisku i Zadru provest će se osposobljavanje odraslih polaznika po jednom od razvijenih ICT programa. Ukupno će  24 nezaposlene osobe, po 12 iz svakog grada, steći kompetencije za zanimanje Tehničar za informatičku podršku što će im omogućiti zapošljavanje i  povećati konkurentnost na tržištu rada.

Project overview

Development of the inter-county e-learning system for the adulteducation institutions

Project_overview.pdf