Kompetenca | Podizanje kompetencija u izradi e-nastavnih sadržaja – najava edukacije
13419
single,single-post,postid-13419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.7.4,vc_responsive

Podizanje kompetencija u izradi e-nastavnih sadržaja – najava edukacije

Moodle-logo

Podizanje kompetencija u izradi e-nastavnih sadržaja – najava edukacije

09:19 06 Lipanj

Nakon educiranja i certificiranja instruktora partnerskih škola te nezaposlenih polaznika pilot-projekta, na red su došli i nastavnici Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te partnerskih ustanova na obuci za rad u e-learning sustavu Moodle.

Cilj edukacije, koja će se održavati početkom rujna, je podizanje kompetencija u izradi e-nastavnih sadržaja i još je jedna od projektnih aktivnosti i rezultata projekta Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih.

Kroz 7 dana polaznici edukacije tako će imati prilike proći kroz vještine i znanja podijeljena kroz 4 modula: e-learning tutoring, osnovni rad sa Moodle LMS, napredna izrada tečaja u Moodle-u, korištenje Adobe Captivate za izradu e-sadržaja.

Ukupnog trajanja 56 sati, ova edukacija osposobit će korisnike za daljnje korištenje već, projektom, uspostavljenog LMS sustava te osigurati održivost projekta i po njegovom završetku u listopadu 2014. godine.

Moodle, kao vodeći open-source sustav za administraciju i upravljanje e-learning materijalima i sadržajima, nudi mnoštvo mogućnosti od kojih će nastavnici naučiti osnovne teorije e-učenja i pristupe poučavanju, razvoj kurikuluma za e-učenje, metodike i tehnologije e-učenja, uključujući i mogućnosti administriranja s korisničke strane (rad sa sadržajem i korištenje raznih repozitorija materijala, kreiranje testova i sustav ocjenjivanja, statistička analiza i praćenje rezultata).

A osim Moodle-a, polaznici će imati prilike upoznati se i s Adobe Captivate aplikacijom te izradom interaktivnih multimedijskih prezentacija i zadataka.